III Sympozjum - Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego
W dniu 6 czerwca na terenie Uniwersytetu Warmińsko- Mazurskiego odbyło się seminarium i warsztaty poświęcone pt: ,, Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów- innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego” przygotowane przez UWM, Witt Polska, Ulma Packaging Polska, Schur Flexibles oraz Linde Gaz Polska.
Seminarium było okazją do zapoznania się z bogatą oraz innowacyjną ofertą w branży rozwiązań do pakowania w przemyśle spożywczym. Uczestnicy mieli możliwość wysłuchania szeregu referatów oraz obejrzenia wielu prezentacji branżowych, nowoczesnych rozwiązań stosowanych w przemyśle spożywczym. Po skończonym sympozjum na uczestników czekała część artystyczna połączona z poczęstunkiem. Korzystając z pięknej pogody, goście i organizatorzy zasiedli do stołów, a występ zespołu „Shantaż” nad wodami jeziora Kortowskiego podkreślił urok kampusu uniwersyteckiego jako miejsca nauki, pracy i wypoczynku.
Dziękujemy za tak liczne przybycie na nasze seminarium oraz warsztaty.